Efter att ha lärt sig själv att fläta hår startade den här singelpappan en hårkurs för andra pappor

Phillippe Morgese blev ensam pappa till sin dotter Emma när hon bara var ett år. Hon har långt tjockt hår och han insåg att han måste lära sig att styla det.

pappa-dotter-flata-har-01
Alla bilder: Daddy Daughter Hair Factory

 

Från hårspännen till flätor

Han började med enkla lösningar som hårspännen och tofsar, men blev snart mer avancerad och lärde sig att jobba med flätor i olika former.
pappa-dotter-flata-har-02a
pappa-dotter-flata-har-02b
“Jag älskar att tillbringa tid med henne och hon älskar sina coola frisyrer, så det är en win-win-situation” säger Phillippe.
pappa-dotter-flata-har-03b
Med tiden fick han mycket positiva kommentarer kring emmas hår och även frågor från andra pappor som mundrade hur de kunde lära sig hantera sina barns frisyrer. Till slut verkade så många vara intresserade att Phillippe bestämde sig för att samla en grupp pappor och lära ut sina bästa frisyrtips.
pappa-dotter-flata-har-04
“Jag tänkte att det nog är enklare att visa hur man gör snarare än att bara berätta” berättar han.

Idén: En frisyrskola för andra pappor

Tankarna fick honom att inse att om han kunde lära ut vad han visste så är det ett bra sätt att hjälpa både andra pappor och samhället i stort.

“Jag får mycket uppmärksamhet för att jag stylar Emmas hår, både kring håret och runt min roll som pappa. Det vill jag låta andra pappor uppleva också” förklarar den hårstylande pappan.
pappa-dotter-flata-har-05
Han tog kontakt med en lokal sminkskola som lät honom låna deras lokaler för det goda ändamålet. Han bestämde ett datum, spred ordet via Facebook och fick till slut sju pappor med döttrar att dyka upp till den första utbildningen.

Grundutbildning i barns hår

Papporna fick öva på grunderna med att borsta ut hår, göra hästsvansar, en hårknut och en trefläta.
pappa-dotter-flata-har-06
“Det var inte helt lätt för alla, men alla kämpade verkligen för att bli bättre på att hantera barnens hår” säger Philippe.

pappa-dotter-flata-har-07
Alla bilder: Daddy Daughter Hair Factory

Han var så nöjd med resultatet att han delade bilderna på Facebook, och de har sedan dess visats över två miljoner gånger.

Han säger att den positiva uppmärksamheten har stärkt honom som pappa, och att han vill dela den uppmärksamheten med andra pappor.

Bra jobbat tycker vi på Skrolla!

Kanske kan nästa utbildning visa farorna med frisyrer från 80-talet? 🙂