12 bilförare du hatar att stöta på när du kör bil

När vi kör bil tycker vi självklart att vi kör bättre än alla andra, och vi mumlar lite surt för oss själva om hur konstigt det är att vissa klarade av att få ett körkort. Här listar vi förare som kanske borde ta sig tillbaka till körskolan – känner du kanske igen dig själv i någon av dem?

1. Den Vilsne

vilsne
Bild: giphy

Du vet ungefär var du ska, men inte kollat upp det ordentligt innan resan började. Som bäst har du prickat rätt område och när du väl börjar närma dig målet saktar du ner till 10 kilometer i timmen (trots bilar bakom) för att läsa alla gatunamn på skyltar du passerar förbi.

2. Den Late

late

Det är bara ett fåtal som vet om det, men det finns en hemlig spak bakom ratten och den kallas för blinkersspak. Den aktiverar en blinkande orange lampa på utsidan av din bil. Den blinkar för att visa andra bilister vilken väg du ska ta. Speciellt i rondeller!

3. The Kiss-Ass

tailgating
Bild: U.S. Air Force photo by Larry McTighe

Du gillar att köra snabbt och helst tätt inpå bilen framför dig som om det var en tävling om vem som kommer närmast där den enda deltagaren är du. Du tänker inte heller på vad som händer om bilen framför behöver nödbromsa vilket leder till att du får sköta kostnaderna när du krockar. Men det skiter du i för “Hey, YOLO!”

4. Utmanaren

omkörning
Bild: Michal Switala, CC BY-NC-SA 2.0

Du kör alltid strax under den rekommenderade hastigheten, i höger körfält. Bilen bakom påbörjar ett filbyte för att sedan köra om dig. Du märker detta, avbryter ditt sms-skickande och börjar gasa för kung och fosterland för att försvåra omkörningen.

5. Den dåliga U-svängaren

u-sväng
Bild. giphy.com

De flesta bilister vet att det kan vara farligt att vända hur som helst på en gata, att det kan vara bäst att svänga in på en mindre gata för att vända om. Den dåliga u-svängaren förstår inte sådant utan vänder bara när som helst, och det spelar ingen roll om det är bilar bakom eller om det kommer mötande trafik.

6. Magikern

magikern
Bild: giphy.com

Motsatsen till the Kiss-Ass men minst lika obehaglig. Precis som Joe Labero dyker Magikern plötsligt upp framför dig utan förvarning.

7. Sengångaren

sengångaren

Inte lika jobbig som de andra, men du kvalificerar dig till denna lista. Du kör sakta i vänster fil och vägrar sakta ner eller köra om bilen i höger körfält som håller samma hastighet som du.

8. Fuskaren

bussfil
Bild: Norsk Elbilforening, CC BY 2.0

Trafiken är ganska tung. Kön till trafikljuset är långt borta, men det finns en lockande tom bussfil precis till höger om dig. Du tar den och kör hela vägen tills det är dags att byta tillbaka och du vägrar etablera ögonkontakt när ingen vill släppa in dig för du vet att du gjort fel. Det blir än värre när bussen bakom dig vill vidare och du är hindret.

9. Den med storhetsvansinne

dubbelparkerad
Bild: Marcelo Braga, CC BY 2.0

Det händer också ett och annat på parkeringsplatsen. Att parkera mellan två platser är aldrig ett bra drag. Du drar till vrede från de som också skulle vilja parkera sin bil så nära Systembolaget som möjligt, men nu inte kan göra det på grund av att du tror att du äger en Hummer eller pansarvagn. Vem vet, dina däck kanske töms på luft under tiden du är inne och köper några burkar öl. Men “Hey, YOLO!”

10. Åskådaren

åskådaren
Bild: giphy.com

Det händer nog inte så mycket i din vardag så när du väl får syn på blåljus som stoppat någon fartdåre vill du gärna veta vad som händer. Du saktar ner och tar dig en titt, trots att du istället borde ta en titt i backspegeln för att se vilken kö du bildar.

11. Den Förvirrade

förvirrade
Bild: giphy.com

Du vet inte riktigt vilket körfält du ska välja så du kör mitt mellan två olika körfält istället. Det kan ta sin tid tills du bestämt dig.

12. Cyklisten

cyklisten
Bild: kelfoto, CC BY 2.0

Eftersom du åker på din cykel tror du att du är immun mot alla regler. Du tittar varken höger eller vänster, du cyklar mot rött och du tror dig vara Lance Armstrong som inte saktar ner för någon.

Har vi missat några typiska bilförartyper? Kommentera, eftersom “Hey, YOLO!”!